TEDUH

Jabatan Perumahan Negara


Keterangan

Aplikasi ini memfokuskan kepada paparan projek yang dibuka untuk permohonan mengikut skim perumahan awam terpilih. Maklumat lengkap kepada projek yang dipilih boleh dilihat oleh pengguna aplikasi yang mana ianya dapat memberi gambaran awal sebelum pengguna membuat permohonan menerusi pautan yang dikongsikan bagi setiap skim yang berkaitan. Antara skim yang terpilih dalam aplikasi ini adalah MyHOME, PPR Disewa, PPR Dimiliki, Rumah Transit, Perumahan Penjawat Awam (PPAM),Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB)Residensi Wilayah dan PR1MA. Terdapat juga fungsi semakan status permohonan bagi skim di bawah seliaan Jabatan Perumahan Negara. Ianya memerlukan nombor kad pengenalan pemohon dan juga kata laluan SPRN untuk semakan status permohonan.

Selain itu, paparan soalan lazim ini adalah khusus untuk pemohon atau orang awam mendapatkan info atau maklumbalas awal berkaitan skim/program yang ditawarkan dengan lebih cepat dan tepat.

Fungsi baharu bagi semakan kelayakan, adalah bertujuan untuk membantu orang awam membuat permohonan mengikut syarat kelayakan skim/program perumahan awam yang bertepatan dengan pemohon.

Penilaian Pengguna

5/ 5

1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ulasan Laman

Muhamad

10 Feb 2024 03:24 am


Aplikasi Serupa