i-Tegur

Jabatan Kerajaan Tempatan


Keterangan

Dahulunya dikenali sebagai iKepoh. Aplikasi Mobile i-Tegur merupakan satu inovasi baharu yang dibangunkan oleh KPKT untuk memberi kemudahan kepada orang awam bagi membuat sebarang aduan kepada Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) melalui mobile.

 Objektif Aplikasi Mobile i-Tegur

  • Menjalin hubungan akrab PBT dan rakyat melalui penyediaan saluran aduan yang mesra pengguna dalam memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat; dan
  • Pemantauan dan pengurusan aduan lebih berkesan kepada pengurusan atasan PBT dan KPKT melalui satu sumber sistem yang sama dan mudah dicapai.

 Fungsi Aplikasi Mobile i-Tegur

  • Membenarkan penghantaran aduan bergambar beserta lokasi secara mobile;
  • Memberi maklumbalas kepada pengadu dengan lebih responsif; dan
  • Memantau statistik aduan oleh PBT atau JKT melalui dashboard yang disediakan dengan lebih efisien.

User Rating

0/ 5

0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ulasan Laman

Ulasan Playstore

17 Jan 2022 12:00 am

Baik tutup jer app ni, buat abis data jer instal tp x ley guna

28 Dec 2021 12:00 am

Sepatutnya boleh upload lah video atau camera. Bukan ambik gambar terus dari app. Tak efficient

13 Nov 2021 12:00 am

Tidak membantu..tiada tindakan diambil selepas aduan dibuat..selepas beberapa bulan status aduan selesai..senang la mcm ni

09 Nov 2021 12:00 am

Most embarrassing app for Malaysian Government 😅 😂 🤣 🤦🏽

09 Nov 2021 12:00 am

lepas seminggu hantar aduan,pihak MPKS(MDKS) KUALA SELANGOR call tanya masalah,area mana,beri solusi beri penerangan. lambat laa kot seminggu bg sesetengah org tp maybe aduan bnyk..kena ikut turn la kot 🤭bagus 👍👍 boleh chcek tengok aduan2 dr pengguna. cuma yg x bestnya x boleh hantar gambar yg kita simpan di galeri. just gambar yg disnap pd masa tu juga. harap upgrade lg ye

07 Nov 2021 12:00 am

Apps sia2.. Aduan x ambil tindakan pun.

01 Nov 2021 12:00 am

Another piece of rubbish

27 Oct 2021 12:00 am

Useless app. No enforcement taken after complaint on open burning and no function to keep track whether the complaint has been resolved.

27 Sep 2021 12:00 am

Cannot access any complaints. Phone is using miui 12/Android 11. All items cannot be access except exit button

15 Sep 2021 12:00 am

Tingkatkan kualiti dan keupayaan App supaya dipercepatkan proses download gambar/video ketika laporan dilakukan..loading terlalu lama..Komen mengenai App dari pengguna dah terlalu banyak dan lama dari tahun 2018 hingga 2021 tetapi belum di tingkatkan kualiti sehingga kehari ini..

Showing 10 - 110

Aplikasi Serupa