i-KrediKom

Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan


Keterangan

  • Menambahbaik keperluan sistem sedia ada iaitu Sistem eMAPS dengan menambah maklumat lokasi PPW menggunakan konsep pemetaan (data geospatial);
  • Membantu menghindari orang awam daripada terlibat dengan masalah syarikat yang tidak berlesen dengan membuat semakan menerusi aplikasi ini;
  • Menggunakan platform mesra rakyat  dengan konsep “touch-point” kepada rakyat sebagai usaha mengurangkan masalah keberhutangan yang tinggi dengan ah long; dan
  • Melatih orang awam membuat semakan terlebih dahulu bagi memastikan hanya syarikat yang berlesen sahaja dipilih sekiranya keperluan untuk mendapatkan pinjaman selain daripada institusi perbankan



User Rating

0/ 5

0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ulasan Laman

Ulasan Playstore

24 Jan 2022 12:00 am

OI.. WHAT THE F IS HTTPERRORRESPONSE? EVERY TIME I TRY DO SEMAKAN IT ALWAYS SAYS HTTPERRORRESPONSE.!!! HOW TO FIX THIS PROBLEM

24 Jan 2022 12:00 am

Baik apps ini senang kan orang check pinjaman berlesen

23 Jan 2022 12:00 am

Apa ni? Makan gaji sesaje ke? Mentang2 orang tak guna dan tak familiar kan dia punya keje cincau secincau nya. Semua keluar error bila tekan. Bubar je la takde function

14 Jan 2022 12:00 am

Cuba dulu

04 Jan 2022 12:00 am

Apps penipu, company mintak pendahuluan ribu ribu, tak guna nak pinjam klo ada ribu ribu, tak bley pakai, tawaran cantik tp menipu, ade yg pakai jata negara taruk dlm iklan,

23 Dec 2021 12:00 am

Jangan percaya sangat apps ni. Terlalu banyak scammer dalam ni. Kalau nk cari yg berlesen, perlu cri berdekatan anda yg boleh walk in. Pinjaman wang yg berlesen takkan minta bayaran apa2. Apa2 bayaran akan ditolak dari loan ataupun ada syarikat yg sanggup tanggung kos duti setem, lawyer fee bagai. Yg nak buat aduan, boleh buat aduan kat website, apps ni tak membantu.

10 Dec 2021 12:00 am

betul boleh cari syarikat ...

09 Dec 2021 12:00 am

Dah tengah susah.. bagi menyusahkan lagi menatang ni. Pungkoq cicak betui

07 Dec 2021 12:00 am

Banyak menipu ... Kalau dorang mintak payment utk tax kerajaan mksudnya scammer. Cuma xtaula kenapa masih berdaftar dengan KPKT.

22 Nov 2021 12:00 am

O.k

Showing 10 - 50

Aplikasi Serupa