SPOT-ME

Jabatan Digital Negara


Keterangan

Aplikasi SPOT-Me Mobil merupakan aplikasi mudah alih yang membenarkan pegawai mendaftar waktu masuk dan keluar di mana-mana lokasi bertugas sama ada di pejabat atau di luar pejabat menggunakan fungsi geolokasi di peranti mudah alih.

Tatacara Instalasi iOS:

1. Minimum Requirement iOS version supported: iOS OS 14.0 ke atas

2. Selepas anda klik butang Apple dan  Install . ICON Aplikasi SPOT-ME akan muncul pada Home Screen peranti anda. Sila laksanakan arahan berikut:

3. Klik Setting > General > Device Management > MALAYSIAN ADMINISTRATIVE MODERNISATION AND MANAGEMENT PLANNING UNIT (MAMPU)

4. Tap pada perkataan -> Trust "MALAYSIAN ADMINISTRATIVE MODERNISATION AND MANAGEMENT PLANNING UNIT (MAMPU)"

5. Pergi ke Home Screen dan klik pada icon SPOT-ME untuk melancarkannya

Penilaian Pengguna

1/ 5

36
  • 4
  • 1
  • 1
  • 1
  • 24

Ulasan Laman

Malayan

07 Jun 2024 11:00 am

ada bugs di waktu utk daftar pergerakan. waktu utk daftar pergerakan follow waktu di setting telefon dimana pengguna boleh edit waktu telefon mengikut kehendak sendiri bukannya waktu actual. hanya daf

Yusliza

17 May 2024 07:42 am

Aplikasi yang menyusahkan kerana selalu tidak reliable, tidak stabil dari segi accuracy lokasi. Sentiasa kena install dan uninstall apps terutama iPhone. Aplikasi tidak ada update. Crap! Jangan promos

MOHAMAD FIRDAUS

25 Apr 2024 08:49 pm

applikasi yang masih belum stabil dan memberi banyak masalah kepada pengguna.

Nur Hadiana

19 Apr 2024 09:11 am

saya perlu uninstall dan install banyak kali kerana tidak boleh buka serta ada error sewaktu logout kerana masuk kepada login semula. sangat tidak stabil.Web pula tidak boleh digunakan kerana perlu be

ROHANA

15 Apr 2024 07:55 am

kenapa bila sy install dia xsupport 17.4.1 yea ios

izzuddin

18 Mar 2024 08:59 am

kerap berlaku teknikal error (id pengguna belum berdaftar)apabila nak daftar masuk menggunakan telefon bimbit. walaupun sudah berada di pejabat

LINCIA

14 Mar 2024 06:59 am

masih byk kelemahan

Pot

20 Feb 2024 10:16 pm

Apps kadang² hang. mungkin bergantung pada spec phone kut

Izzat Arif

19 Feb 2024 05:15 pm

Tak boleh muat turun. Apa citta ?

jamaah

16 Feb 2024 09:17 pm

lemah

Nur

06 Feb 2024 10:06 am

OTP tak masuk email yg didaftarkan sama ID Pengguna. Cuba bnyk kali takde OTP pun kat email

harisah

17 Jan 2024 07:21 am

user IOS kebanyakkan tidak dapat check in/ check out. selalu loading/stuck

Rasmawati

04 Dec 2023 11:11 pm

Maklumat xlengkap, xblh update

Muhammad Aqif Asyraaf

01 Nov 2023 10:03 am


shashaqeera

10 Oct 2023 08:32 am

spot me dh xboleh pakai lagi ke?

ALIZA

28 Jun 2023 09:09 am

Applikasi Spot-me saya konflik bila update iOS 16 , sila bantu (Untrusted Enterprise Developer walaupun telah allow di Setting)

Mohd Hafizi bin Harun

18 Jun 2023 01:21 pm

OTP tak dapat email betul

Khairulnizam

30 May 2023 11:50 am

tak dapat pun OTP number.... dah buat banyak kali tapi tak hantar padahal email betul

Agosly

12 Apr 2023 12:36 pm

macam mana ye nak daftar untuk log in.?

Abdul mutalib

16 Dec 2022 05:40 am

untrusted enterprise developer iPhone 6splus
  • Jabatan Digital Negara
    Mohon untuk ikuti langkah-langkah didalam infografik berikut https://www.spotme.gov.my/assets/img/media/infografik/Cara%20Install%20SPOT-Me%20Mobile%20-%20IOS.jpg

mohd

05 Oct 2022 09:17 pm

Kenapa dekat telefon huawei nk daftar masuk loading lama

solehhatul anuar

12 Aug 2022 12:00 am

ip12 nk log in pn xdpt..

Lornna

10 Aug 2022 07:27 am

Log in & out loading memanjang sehingga terpaksa log out menggunakan pc di rumah (log out)

Sapriadi

14 Jul 2022 04:37 pm

Setiap kali ingin daftar masuk mesti loading memanjang, selalu memang tak dapat nak login
  • Jabatan Digital Negara
    Mohon tuan hubungi kami terus melalui emel spotme@mampu.gov.my untuk bantuan teknikal. Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me.

Rozan

15 Jun 2022 11:47 am

Apps spot me ni ok,cuma bila nak pin location x accurate langsung boleh plak duduk batang Kali tp pin location dekat ampang... Apa ni????????
  • Jabatan Digital Negara
    Tuan/puan boleh buat kalibrasi GPS terlebih dengan ikuti langkah-langkah berikut: 1. Buka aplikasi Google Maps pada telefon pintar anda. Peta kawasan sekitar akan muncul serta-merta, dengan titik biru menyatakan lokasi dan arah anda yang tepat. 2. Jika titik biru tidak muncul, tap Lokasi Anda, diwakili oleh bullseye dan terletak di penjuru kanan sebelah bawah skrin betul-betul di atas ikon GO. 3. Peta mungkin memutuskan anda perlu menentukur kompas. Ia memaparkan skrin dengan arahan untuk menggerakkan telefon dalam gerakan angka lapan. Buat begitu, kemudian ketik Selesai. 4. Kembali ke aplikasi Google Maps. 5. Pegang peranti sebelah kanan ke atas, kemudian gerakkannya dalam gerakan angka-8 beberapa kali. 6. Penentukuran selesai apabila rasuk menjadi lebih sempit dan menghala ke arah yang tepat. Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me. Maklumat lanjut boleh terus hubungi kami melalui emel spotme@mampu.gov.my

RASHID

15 Jun 2022 11:39 am

App bagus cuma selalu error masa mula mula nak log in dan satu lagi gps loc tak berapa accurate.terima kasih
  • Jabatan Digital Negara
    Tuan boleh buat kalibrasi GPS terlebih dengan ikuti langkah-langkah berikut: 1. Buka aplikasi Google Maps pada telefon pintar anda. Peta kawasan sekitar akan muncul serta-merta, dengan titik biru menyatakan lokasi dan arah anda yang tepat. 2. Jika titik biru tidak muncul, tap Lokasi Anda, diwakili oleh bullseye dan terletak di penjuru kanan sebelah bawah skrin betul-betul di atas ikon GO. 3. Peta mungkin memutuskan anda perlu menentukur kompas. Ia memaparkan skrin dengan arahan untuk menggerakkan telefon dalam gerakan angka lapan. Buat begitu, kemudian ketik Selesai. 4. Kembali ke aplikasi Google Maps. 5. Pegang peranti sebelah kanan ke atas, kemudian gerakkannya dalam gerakan angka-8 beberapa kali. 6. Penentukuran selesai apabila rasuk menjadi lebih sempit dan menghala ke arah yang tepat. Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me. Maklumat lanjut boleh terus hubungi kami melalui emel spotme@mampu.gov.my

Mohamad Sabry

30 May 2022 09:16 pm

x boleh install - iphone 8
  • Jabatan Digital Negara
    Tuan boleh ikuti langkah-langkah berikut untuk install diperanti iPhone: Selepas tuan klik butang Apple dan Install . ICON Aplikasi SPOT-ME akan muncul pada Home Screen peranti tuan. Sila laksanakan arahan berikut: 1. Klik Setting > General > Device Management > MALAYSIAN ADMINISTRATIVE MODERNISATION AND MANAGEMENT PLANNING UNIT (MAMPU). 2. Tap pada perkataan -> Trust "MALAYSIAN ADMINISTRATIVE MODERNISATION AND MANAGEMENT PLANNING UNIT (MAMPU)". 3. Pergi ke Home Screen dan klik pada icon SPOT-ME untuk melancarkannya. Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me. Maklumat lanjut boleh terus hubungi kami melalui emel spotme@mampu.gov.my

Louis Libau

31 Mar 2022 08:04 pm

Tak dapat nak install
  • Jabatan Digital Negara
    Mohon hubungi kami melalui emel spotme@mampu.gov.my

Noraziah

25 Mar 2022 05:11 pm

PlayStore message, "This file can harm your device.." HP-VIVO
  • Jabatan Digital Negara
    Mohon puan hubungi kami terus melalui emel spotme@mampu.gov.my untuk bantuan teknikal. Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me.

Naulli

25 Mar 2022 03:10 am

Ralat selepas install - untrusted on this iphone. I am using ios 15.3
  • Jabatan Digital Negara
    Puan boleh ikuti langkah-langkah berikut untuk install diperanti iPhone: 1. Selepas anda klik butang Apple dan Install . ICON Aplikasi SPOT-ME akan muncul pada Home Screen peranti anda. Sila laksanakan arahan berikut: 2. Klik Setting > General > Device Management > MALAYSIAN ADMINISTRATIVE MODERNISATION AND MANAGEMENT PLANNING UNIT (MAMPU) 3. Tap pada perkataan -> Trust "MALAYSIAN ADMINISTRATIVE MODERNISATION AND MANAGEMENT PLANNING UNIT (MAMPU)" 4. Pergi ke Home Screen dan klik pada icon SPOT-ME untuk melancarkannya. Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me. Maklumat lanjut boleh terus hubungi kami melalui emel spotme@mampu.gov.my

Nur Syazwani

13 Jan 2022 10:09 am

  • Jabatan Digital Negara
    Aplikasi telah dikemaskini kepada versi 1.1.2, puan boleh muat turun dan install semula. Jika ada sebarang masalah boleh terus hantar kepada kami melalui alamat emel: spotme@mampu.gov.my

FARIHAH

10 Jan 2022 11:40 am

Dah boleh install di iphone.
  • Jabatan Digital Negara
    Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me.

Tuan Zulkifli

05 Dec 2021 10:07 am

iphone x boleh support app ni mohon tindakan segera
  • Jabatan Digital Negara
    Tuan boleh ikuti langkah-langkah berikut untuk install diperanti iPhone: Selepas tuan klik butang Apple dan Install . ICON Aplikasi SPOT-ME akan muncul pada Home Screen peranti tuan. Sila laksanakan arahan berikut: 1. Klik Setting > General > Device Management > MALAYSIAN ADMINISTRATIVE MODERNISATION AND MANAGEMENT PLANNING UNIT (MAMPU). 2. Tap pada perkataan -> Trust "MALAYSIAN ADMINISTRATIVE MODERNISATION AND MANAGEMENT PLANNING UNIT (MAMPU)". 3. Pergi ke Home Screen dan klik pada icon SPOT-ME untuk melancarkannya. Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me. Maklumat lanjut boleh terus hubungi kami melalui emel spotme@mampu.gov.my

FAIZUL IZUDIN

17 Oct 2021 03:50 pm

  • Jabatan Digital Negara
    Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me.

NORUL ANISA

14 Oct 2021 11:58 am

iphone bile click utk download nothing happend. please check
  • Jabatan Digital Negara
    Aplikasi telah dikemaskini kepada versi 1.1.2, puan boleh muat turun dan install semula. Jika ada sebarang masalah boleh terus hantar kepada kami melalui alamat emel: spotme@mampu.gov.my

Shahrizan

17 Jun 2021 03:31 pm

Sangat mudah untuk daftar masuk dan keluar ketika berkerja dirumah
  • Jabatan Digital Negara
    Terima kasih kerana menggunakan aplikasi mudah alih SPOT-Me.

Aplikasi Serupa