Sistem Janji Temu Klinik KKM

Kementerian Kesihatan Malaysia


Keterangan


Janji temu klinik KKM merupakan satu inisiatif daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kepada pelanggan untuk mendapatkan slot rawatan di klinik seluruh Malaysia.

Tujuan sistem janji temu klinik KKM:

1.     Mengurangkan tempoh masa menunggu pelanggan di kaunter pendaftaran

2.     Mengurangkan bilangan pelanggan yang berkunjung ke klinik pada waktu yang sama

3.     Memberi kemudahan kepada pelanggan untuk membuat janji temu secara atas talian

4.     Memberi kemudahan kepada Pentadbir klinik untuk membuat tempahan janji temu bagi pihak pelanggan



Penilaian Pengguna

1/ 5

51
  • 2
  • 0
  • 0
  • 2
  • 16

Ulasan Laman

Grace

21 Jan 2023 10:55 am

Am in Malaysia but darn thing says "not available in my country" >.<

Nor Azwa

19 Jan 2023 06:34 pm

Sangat menyusahkan

salina

18 Jan 2023 05:55 am

lembab..menyusahkan...

Rennie

16 Jan 2023 12:43 am

Bodoh meyusahkan

Mohd Budiman bin Nazri

11 Jan 2023 11:35 pm

Langsung tak membantu. Menyusahkan lagi adalah.

Saari

24 Dec 2022 04:12 pm

Lansung tak boleh nak submit untuk temujanji,,,

ting

21 Dec 2022 10:10 pm


Jew Fook

19 Dec 2022 11:46 pm

Langsung tidak dapat nak submit pendaftaran, harap dev boleh memperbaikikan

SEONG

18 Dec 2022 09:11 am


NAHARA

28 Nov 2022 07:39 am

sila pihak tuan memperbaiki ralat pada perkhidmatan aplikasi ini. sekiranya tidak lagi menggunakannya,sila hapuskan...

NURUL ALIA NAJIHAH

08 Nov 2022 02:34 pm

Sangat² menyusahkan semua manusia .

Taufiq

01 Nov 2022 04:38 pm

Fungsi apps nak menyenangkan, tapi nampak nya apps temujanji klinik ni memang menyusahkan. Tolong mudahkan semua pihak bagi setiap golongan umur.

Siti Norsyamimi

31 Oct 2022 12:00 pm

So bad. Nak acces verification text tak dpt2. Mende eh takkan bgi masa 1saat je. MENYUSAHKAN!!!!

Salina

29 Oct 2022 08:51 am

Dah 3 jam cuba daftar temujanji kkm...bila daftar, kata pendaftaran tak berjaya... kenapa teruk sangat sistem online ni gillaaa.....menyusahkan org ramai....

Salina

29 Oct 2022 08:51 am

Dah 3 jam cuba daftar temujanji kkm...bila daftar, kata pendaftaran tak berjaya... kenapa teruk sangat sistem online ni gillaaa.....menyusahkan org ramai....

Salina

29 Oct 2022 08:51 am

Dah 3 jam cuba daftar temujanji kkm...bila daftar, kata pendaftaran tak berjaya... kenapa teruk sangat sistem online ni gillaaa.....menyusahkan org ramai....

Fei Woon

19 Sep 2022 06:26 pm


Noor Ameera

05 Sep 2022 03:06 am

Apa sial la tak boleh bukak menyusahkan orang!!! Boodh

Zainudin

02 Aug 2022 01:14 am

Tidak membantu apapun..maybe app ni untuk klinik2 area bandar2 besar..klu dok kawasan2 kampung ni,kenapa tidak dpt menggunakannya

CHE MOHD YUSUFF

01 Aug 2022 09:10 pm

Nk daftar rano kosong jh...kito nyo benok bak it..bangsat2..tolol2 laa..g spital kno ambak kelik...mapuh laa main gini

CHE MOHD YUSUFF

01 Aug 2022 09:10 pm

Nk daftar rano kosong jh...kito nyo benok bak it..bangsat2..tolol2 laa..g spital kno ambak kelik...mapuh laa main gini

Amir

19 Jul 2022 11:06 pm

Bodoh punya apps, bayar dekat kroni untuk susah kan rakyat bodoh punya mentaliti kerajaan, kalau tak bodoh bukan lah kerajaan namanya

LANGKAMANIS

04 Jul 2022 06:21 am

Kayak babi ini apps tidak menbantu langsung, setang kamuu yg menbuat nie apps p mampos lah babi sial

SHAMSUL

30 Jun 2022 09:27 pm

Tak boleh nak daftar utk keluarga... Kenapa ini terjadi

Jamiah

23 Jun 2022 05:15 am

Nonsense app. I cannot register because no keypad!!! Been trying for a week already!!!!! How to go for follow up

Mohd Hasrin bin

23 Jun 2022 12:27 am


Wong

22 Jun 2022 12:24 am

Jenis rawatan TIDAK dapat tekan.

Muhd

20 Jun 2022 08:23 pm

Dah kenapa tk boleh register ni !!!

Aini Suriya

08 Jun 2022 04:49 pm

what is MOH trying to do? this is a total crap not even a valid and complete apps. a waste of time and money. wonder how much gov is paying for this rubbish? betul2 menyusahkan rakyat...

NURUL

08 Jun 2022 05:13 am

Sorry to say , benda alah ni semua paling sampah . Menyusahkn org ! Lebih rela tunggu beratur lama2 laa daripada hadap benda yg buang masa org ni . Tk boleh bayang klau org tua yg terkebil2 nk buat

Madhiah

05 Jun 2022 05:10 pm

Kenapa menyusahkan rakyat ni.. Nk daftar pun minta no passport.. Nak cari celah mana no passport tu!! Tolonglah hidup ni jangan menyushkn rakyat.. Saya lg sanggup beratur awal pagi lagi kalau main dgn

Lee

02 Jun 2022 10:22 pm


Joey

25 May 2022 04:35 pm

I've been trying to make an appointment for the past week now and I'm still not able to make a single one. The option for "Jenis Rawatan" is not clickable. What am I supposed to do here?

Lee

24 May 2022 10:05 pm


NOR ALIAN BIN ANAN

24 May 2022 05:46 am

Apalah Susah betul nak daftar dari pagi hingga sekarang.

Ahmad

24 May 2022 03:58 am

Suruh KKM cek balik lah apa bodoh punya app ni menyusahkan org lah...tak pasal pasal aku baling handfon aku..aku dah nak naik kapal terbang dah ni doh..apa punya bodoh app ni..

Ahmad

24 May 2022 03:55 am

Yap betul saya dari 17.5.22 try buat sampai ke hari ini. Langsung tak berfongi,, sampai dah naik fedap bengang pun ada..abis email banyak kena block..betul ke tak betul ni, menyusah kan org ada lah..e

Nur Amirah

23 May 2022 07:46 pm

Dah download tp tak boleh register, guna my sejahtera boleh register, belum cuba guna apps

nor

23 May 2022 07:05 pm

stress laa masuk kn no ic emel semua tak boleh ..senang walkin je kt klinik trus ..nk buat hiv test pon mcm² masalah ..

Edward

23 May 2022 06:31 pm

I hv download this app, but can’t log in after I was successful sign up the account.

Nurul Azwa

23 May 2022 05:59 pm

Ape benda ni? Mana nk register appointment? Bukan makin menyenangkan...makin menyusahkan ada la ..

MOHAMAD AZHAR

22 May 2022 06:38 pm


Wong

20 May 2022 05:41 am


Wong

20 May 2022 05:41 am


Roslindah

19 May 2022 08:37 pm

Tak guna buat app tapi tak membantu langsung...

SITIRAHAYU

19 May 2022 06:42 pm

Kat mna nak buat temujanji nie... Pening dah mencari..

Wani

09 May 2022 03:39 am

Sistem lembab, org nk buat appointment penting dgn klinik gigi pon susah!!! Sorry to say, aq mmg susah nk bg satu bintang klo x btol2 marah!!! Tp yg ni mmg buat aq hilang sabar! Aq x kan puas hati sel

Muhammad Hilmi

09 May 2022 01:46 am

Tak boleh register untuk appoinment gigi..agak mengecewakan

Syahiza

28 Jan 2022 02:46 pm

Kalo bleh xmo bg bintang pon.. apa punye aplikasi lah nk daftar pon xboleh...btter manual lagi ok kot huhu

Tariq

22 Oct 2021 03:06 pm


Tariq

22 Oct 2021 03:06 pm


Aplikasi Serupa